Vlada RH dala suglasnost za odabir konzultanta za Brijune

Slika /NASLOVNE FOTOGRAFIJE I KORIŠTENI LOGOTIPOVI/content/55152ea6b7c1b.jpg

Na današnjoj sjednici Vlada RH dala je suglasnost na Odluku o odabiru savjetnika za pronalaženje investitora u hotelijerstvo i prateće ponude otoka Veliki Brijun kojom ta Odluka službeno stupa na snagu te je ministar Zmajlović ovlašten potpisati ugovor s odabranim konzultantom. Prije samog zaključenja ugovora mora još proteći propisani period mirovanja.

'Želimo da Brijuni budu vrhunska turistička destinacija svjetskoga ranga, a odabrani konzultant će nas pratiti pri pronalasku investitora za taj značajan turistički projekt čija se vrijednost procjenjuje na 1,5 do 2 milijarde kuna. Nakon danas dobivene podrške Vlade, s tim ćemo poslom krenuti odmah po potpisivanju ugovora, a cilj nam je dovesti ulagače i hotelske lance koji će omogućiti da Brijuni, uz mjere zaštite prirode, ostvare sav svoj turistički potencijal.' – izjavio je ministar Zmajlović.

Ministar Zmajlović je istaknuo da je, s obzirom da je riječ o nacionalnom parku, izuzetno važno voditi računa o aspektu zaštite okoliša, ali isto tako i prirodu staviti u aspekt turizma. Zato će na ovom projektu usko surađivati Ministarstvo zaštite okoliša i prirode, Ministarstvo turizma i Nacionalni park Brijuni.

'Otočje Brijuni su iznimno perspektivna destinacija, od strateške važnosti za turizam Republike Hrvatske. Budući da se radi o velikoj investicijskoj mogućnosti, od potencijalnih investitora želimo dobiti jedinstveni koncept razvoja tog područja, koji će, sukladno resursima, imati kvalitativan utjecaj na okruženje i turistički proizvod Istre i Hrvatske. Izuzetno sam zadovoljan što 2014. godinu započinjemo ovako važnim projektima koji će svakako pozitivno utjecati na konkurentnost turizma i imidž Hrvatske kao destinacije koja nudi izvrstan spoj prirode, kulture i tradicije' – izjavio je ministar turizma Darko Lorencin.



Stranica