Vrijedna nagrada učenici iz Hrvatske na međunarodnom ekološkom natječaju

Slika /NASLOVNE FOTOGRAFIJE I KORIŠTENI LOGOTIPOVI/content/5693ac3ede925.jpg

„Ovo je zaista poseban uspjeh i svi skupa možemo biti ponosni jer se još jednom pokazalo da naša djeca vole prirodu i razumiju važnost njezinog očuvanja. Ella Vrabelj to je prezentirala na najbolji način svojim nagrađenim radom“ – kazao je pomoćnik ministra Nenad Strizrep povodom vrijedne nagrade koju je na 16. Međunarodnom ekološkom natječaju u dječjem crtanju dobila desetogodišnja Ella Vrabelj iz Koprivnice.

Ella Vrabelj, učenica 4. razreda Osnovne škole „Braća Radić“ iz Koprivnice, za svoj likovni rad na temu „Glasovi planeta Zemlje“ dobila je posebnu nagradu žirija, a njen rad je izabran i među osam najuspješnijih dječjih slika na svijetu.

Za svoj crtež, koji prikazuje planet Zemlju kao učiteljicu u školi, Ella Vrabelj je osmislila i posebnu poruku: ”Ja sam vaša učiteljica Zemlja. Slušajte moj glas! Čuvajte me za sebe i za sve nas. Želim da živite sretno na cvjetnim livadama, na plavom Jadranskom moru i zelenim šumama. Volim vas! Brinite se o meni! Vaša planeta Zemlja!“.

Na 16. Međunarodni ekološki natječaj u dječjem crtanju, koji je pod pokroviteljstvom UNICEF-a održan u Japanu, pristiglo je 18.299 radova djece u dobi od 6 do 14 godina iz 85 zemalja svijeta. Među njima je bilo i 313 radova iz Hrvatske.



Stranica