Za sufinanciranje izgradnje reciklažnih dvorišta osigurano dodatnih 70 milijuna kuna

Slika /NASLOVNE FOTOGRAFIJE I KORIŠTENI LOGOTIPOVI/content/5a266a05eca12.jpg

Ministarstvo zaštite okoliša i energetike osiguralo je dodatnih 70 milijuna kuna EU sredstava za sufinanciranje projekata izgradnje reciklažnih dvorišta. Prihvatljivi prijavitelji su sve jedinice lokalne samouprave, a javni poziv će trajati do iskorištenja sredstava.

Javni poziv za sufinanciranje projekata izgradnje reciklažnih dvorišta za jedinice lokalne samouprave objavljen je u ožujku ove godine i za tu namjenu je bilo osigurano 144,5 milijuna kuna kroz Operativni program „Konkurentnost i kohezija“. Radi značajnog interesa prijavitelja, Ministarstvo zaštite okoliša i energetike je osiguralo i dodatna sredstva.

Na internetskoj stranici Strukturni fondovi stoga su objavljene III. izmjene Poziva za građenje reciklažnih dvorišta kojima je vrijednost ovog Poziva povećana za dodatnih 70 milijuna kuna i sada iznosi 214,5 milijuna kuna.

Inače, na javni poziv za građenje reciklažnih dvorišta od njegova otvaranja do sada je stiglo 67 prijava, a donesene su 42 odluke o financiranju u ukupnom iznosu od 110,3 milijun kuna. Ostale prijave se obrađuju.



Stranica