14. Konferencija o mjeriteljstvu i akreditaciji

Slika /arhiva_gospodarstvo/public/documents/IMG_20190528_091441.jpg
Pomoćnica ministra mr.sc. Ivana Soić prisustvovala je na 14. Konferenciji kojom se obilježava Svjetski dan mjeriteljstva i Svjetski dan akreditacije. Ovogodišnji je moto Svjetskoga dana akreditacije „Akreditacija – dodana vrijednost lancu opskrbe“, a Svjetskoga dana mjeriteljstva „Međunarodni sustav jedinica – fundamentalno bolji“. Cilj je konferencije pomoći korisnicima u snalaženju u labirintu normativnih dokumenata: zakona i drugih propisa u području mjeriteljstva, odnosu mjeriteljstva i akreditacije.

U sklopu programa Konferencije, pomoćnica Soić održala je prezentaciju o Alatima unutarnjeg tržišta, za koje je nadležno Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, a koji izravno ili neizravno pružaju podršku građanima i poduzetnicima u učinkovitijem i efikasnijem pristupu ključnim informacijama te im pružaju pomoć u ostvarivanju njihovih prava i mogućnosti na unutarnjem tržištu EU.

Pomoćnica Soić je također istaknula kako Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta podupire sva nastojanja da se razvoj nacionalne infrastrukture kvalitete temelji na podizanju svijesti o njezinoj važnosti, ne samo među stručnjacima koji se profesionalno bave predmetnim područjima, nego i među gospodarstvenicima i svim nositeljima nacionalne politike ovog područja.

Pomoćnica je također istaknula, kako se samo zajedničkim naporima svih dionika ovog području mogu omogućiti brže prilagodbe u poslovanju na tržištu i  jačanju infrastrukture kvalitete, čime je i ova Konferencija značajan doprinos. 
Na Konferenciji je pomoćnici Soić predsjednik Hrvatskog mjeriteljskog društva Mladen Jakovčić uručio Zahvalnicu Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta za uspješnu dugogodišnju suradnju na razvoju mjeriteljstva u Republici Hrvatskoj.

Stranica