Državni tajnik Čikotić s predstavnicima Greenpeacea

Slika /NASLOVNE FOTOGRAFIJE I KORIŠTENI LOGOTIPOVI/content/58b43dc5dbe52.JPG

Državni tajnik u Ministarstvu zaštite okoliša i energetike Ante Čikotić sastao se danas s predstavnicima Greenpeacea u Hrvatskoj, Zoranom Tomićem i Mihaelom Bogeljić.

Predstavivši ukratko rad i viziju Ministarstva, državni tajnik Čikotić ih je informirao o promjenama u pristupu zaštiti okoliša u RH, prvenstveno vezano uz korištenje obnovljivih izvora energije i njihovu integraciju u cjelokupni energetski sustav Republike Hrvatske te usmjeravanje na sustav kružnog gospodarstva koje će se provoditi temeljem novog Plana gospodarenja otpadom Republike Hrvatske za razdoblje 2017.-2022. Osvrnuo se i na izradu nove energetske strategije koja će predstaviti sveobuhvatan smjer energetskog razvoja RH.

Voditelj Greenpeacea u Hrvatskoj Zoran Tomić državnom je tajniku iznio informacije o rad organizacije Greenpeace te je napomenuo da putem svojih kampanja nastoje utjecati na razvoj svijesti kod ljudi u smjeru očuvanja i zaštite okoliša. Istaknuo je kako im je trenutno u fokusu poticanje razvoja sigurnih, čistih i svima dostupnih izvora energije. Tako je istaknuo projekt „Paradise“ koji zagovara turizam za predvodnicu solarizacije Hrvatske i prijelaz na obnovljive izvore energije. Ideja projekta je potaknuti postavljanje solarnih panela na krovove hotela i turističkih kampova.

Na kraju sastanka, državni tajnik i voditelj Greenpeacea su istaknuli važnost suradnje državnog i civilnog sektora čiji je zajednički cilj osiguranje sigurnosti i što kvalitetnijeg života građana Republike Hrvatske.



Stranica