Europska komisija odobrila cca 6 milijuna kuna za treći projekt iz područja eRačuna

Slika /arhiva_gospodarstvo/public/theme_cef_0.jpg

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta kao CEF Telekom Koordinator i nositelj projekta Croatian In-Lo-Re (Croatian eInvoicing for Local and Regional Authorities), u suradnji s FINA-om (tehničko-operativna podrška) i projektnim partnerima - jedinicama lokalne i regionalne samouprave (80 partnera), uspješno je u studenom 2017. godine prijavilo treći projekt CEF za financiranje projekata iz područja eRačuna koji projekt je Europska komisija odobrila za sufinanciranje u svibnju 2018. godine.

Glavni cilj projekta predstavlja daljnju transformaciju javnog i državnog sektora za uvođenje digitalnih procedura u procese fakturiranja te ostvarivanje svih prednosti koje elektroničko fakturiranje i eRačun donose.

Ukupna vrijednost projekta iznosi od 1.021.025,00 €, čega je 75% odnosno 765.769,00€ (cca 6 milijuna kuna) prihvatljivo i odobreno za sufinanciranje iz CEF Telekom programa. Projekt je započeo 3. rujna 2018. te završava 3. rujna 2019. (1 godina). 

Program CEF-a podržao je projekt Ministarstva gospodarstva poduzetništva i obrta pružanjem standardiziranog skupa normativinih i tehničkih detalja za elekroničko fakturiranje što je skratilo proces implementacije, ubrzavajući i olakšavajući provedbu projekta. 

Ovaj projekt najveći je do sada projekt Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta sufinanciran od strane Europske komisije, a kojim će se osposobiti javnu upravu za razmjenu eRačuna i pripremiti tijela za predstojeće obveze.



Stranica