Poziv na predstavljanje Nacrta prijedloga zakona o Državnom inspektoratu

Slika /arhiva_gospodarstvo/public/inspekcija.jpg

U srijedu, 10. listopada 2018. godine, s početkom u 10:00 sati, u Velikoj dvorani Ministarstva gospodarstva, poduzetništva  i obrta, Zagreb, Ulica grada Vukovara 78, održava se javno izlaganje Nacrta prijedloga zakona.

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, u okviru svoga djelokruga, izradilo je Nacrt prijedloga zakona o Državnom inspektoratu, kojim se uređuje ustrojstvo Državnog inspektorata, upravljanje, uvjeti za obavljanje inspekcijskih poslova iz djelokruga Državnog inspektorata, dužnosti i ovlasti inspektora u svrhu zaštite javnog interesa i javno-zdravstvenog interesa u provedbi propisa iz djelokruga Državnog inspektorata, te prekršajna odgovornost.

Ovaj Nacrt prijedloga zakona je nužan preduvjet za provedbu reformske mjere Objedinjavanja inspekcijskih službi iz Nacionalnog programa reformi 2018.  koja upravo za cilj ima rasterećenje gospodarskih subjekata od učestalih, neujednačenih i nekoordiniranih inspekcijskih nadzora i postupanja.


Javna rasprava na Nacrt prijedloga Zakona o državnom ispektoratu (poveznica na e-savjetovanje) otvorena je u trajanju od 12. rujna do 12. listopada 2018. godine putem središnjeg državnog portala „e-Savjetovanja“.


U sklopu savjetovanja, Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrata želi posebnu pozornost usmjeriti na zainteresiranu javnost, osobito predstavnike poslovne zajednice, socijalne partnere i organizacije civilnog društva.


Očekivano trajanje javnog predstavljanja je dva sata, u okviru kojega će se predstaviti materija Nacrta prijedloga zakona, prezentirati novine koje donosi Nacrt prijedloga zakona, a potom će se otvoriti rasprava s prilikom za komentare i sugestije sudionika javnog predstavljanja.

Ljubazno molimo sve zainteresirane da svoj dolazak potvrde do 9. listopada 2018. godine putem prijavnog obrasca koji možete preuzeti ovdje.

Broj mjesta je ograničen.



Stranica