Gradu Pločama 4,3 milijuna kuna bespovratnih EU sredstava za izgradnju reciklažnog dvorišta

Slika /NASLOVNE FOTOGRAFIJE I KORIŠTENI LOGOTIPOVI/content/5a3cd71c427e1.jpg

Ministar zaštite okoliša i energetike dr. sc. Tomislav Ćorić i gradonačelnik Grada Ploča Mišo Krstićević potpisali su danas u Pločama Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za građenje i opremanje reciklažnog dvorišta Grada Ploča.

Izgradnjom reciklažnog dvorišta unaprijedit će se sustav gospodarenja otpadom na području Grada Ploča, doprinijet će se povećanju stope odvojenog prikupljenog komunalnog otpada i smanjenju odlaganja na odlagališta.

Ukupna vrijednost projekta izgradnje i opremanja reciklažnog dvorišta je 5,1 milijun kuna. Projekt se sufinancira kroz Operativni program „Konkurentnost i kohezija“ s 4,3 milijuna kuna bespovratnih EU sredstava, odnosno 85% prihvatljivih troškova.

„Današnji potpisivanjem ugovora u Pločama nastavljamo seriju uspješnih dovršenja postupaka prijava za sufinanciranje izgradnje reciklažnih dvorišta. Ministarstvo je do sada zaprimilo 67 prijava od čega su 43 projekta odobrena za sufinanciranje dok se ostali još obrađuju. Drago mi je da danas možemo i službeno dovršiti ovaj uspješan proces aplikacije Grada Ploča na naš javni poziv za sufinanciranje reciklažnih dvorišta. Vjerujem da krećete i s daljnjim aktivnostima kojima ćete doprinijeti učinkovitom gospodarenju komunalnim otpadom na području grada“ – rekao je ministar Ćorić.

Ministar je naglasio kako je kroz javni poziv za sufinanciranje projekata izgradnje reciklažnih dvorišta u Republici Hrvatskoj ukupno dostupno 214,5 milijuna kuna.

„Sredstva su na raspolaganju te očekujem da ovu uspješnu priču proširimo i na ostale jedinice lokalne samouprave u Hrvatskoj“ – istaknuo je.



Stranica