Ministar Ćorić na neformalnom sastanku ministara okoliša i prometa u Grazu

Slika /slike/Vijesti/Graz.jpg
U okviru predsjedanja Republike Austrije Vijećem EU u drugoj polovici ove godine, u Grazu je 29. i 30. rujna 2018. godine održan Neformalni sastanak ministara okoliša i prometa na kojemu je sudjelovao ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić. 

Ministri okoliša su razmatrali budućnost EU okolišne politike s posebnim fokusom na 8. Akcijski program za okoliš s ciljem doprinosa provedbi globalnih ciljeva održivoga razvoja i Agende 2030. Uzimajući u obzir da su promet i mobilnost ključna područja u zaštiti klime i održivoj okolišnoj i prometnoj politici, na današnjoj zajedničkoj sjednici, ministri okoliša i prometa raspravljali su o načinima ostvarivanja prelaska na čistu i sigurnu mobilnost uz niske emisije stakleničkih plinova. 

U okviru ove teme, potpisana je Deklaracija iz Graza koja ne nudi supstantivne novosti, već se nadovezuje na aktivnosti koje su se i do sada provodile u okviru ispunjavanja ciljeva smanjenja utjecaja prometa na okoliš, no predstavlja objedinjeni pristup mjerama i poticajima koji bi učinkovito ostvarili ciljeve iz Pariškoga sporazuma.

Informacija | Klima

Dokumenti