U Kutini otvoren Poduzetnički inkubator PUNK

Slika /arhiva_gospodarstvo/public/poduzetnički inkubator PUNK 5.jpg

 

U  Kutini je danas službeno otvoren Poduzetnički inkubator PUNK vrijedan 6,8 milijuna kn.  Ukupna vrijednost projekta je 6.786.911,04 kn, od kojih je 6.500.503,39 kn iz Europskog fonda za regionalni razvoj uloženo u uređenje i opremanje Poduzetničkog inkubatora, a Grad Kutina je kao nositelj projekta sudjelovao s 286.407,65 kn.

Svečanom otvaranju nazočili su pomoćnica ministra gospodarstva, poduzetništva i obrta Nataša Kulakowski Kramarić, župan Sisačko-moslavačke županije Ivo Žinić i njegov zamjenik Roman Rosavec, gradonačelnik Grada Kutine Zlatko Babić i njegov zamjenik Damir Markuš, predsjednik Gradskog vijeća Grada Kutine Davor Kljakić te mnogi drugi.

Gradonačelnik Grada Kutine Zlatko Babić naglasio je važnost projekta za stvaranje pozitivnog poslovnog okruženja koje će budući investitori zasigurno prepoznati.  Rekao je kako tek slijedi teža faza projekta, a to je da inkubator bude u funkciji zbog čega je i napravljen. Vjeruje u mlade ljude koji će dolaziti u inkubator stvarati nove ideje uz postojeće uvjete koji će im inkubator nuditi.

Pomoćnica ministra Nataša Kulakowski Kramarić istaknula je važnost kvalitetne poduzetničke infrastrukture za olakšani rast i razvoj poduzetnika te naglasila da je iz navedenog razloga Ministarstvo osiguralo 640 milijuna kn za razvoj poslovne infrastrukture u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija.

Na kraju je župan Sisačko-moslavačke županije Ivo Žinić  zahvalio cijelom timu koji je osmislio ovaj projekt, uključujući Grad Kutinu i Razvojnu agenciju Mrav, zajedno s Općinom Velika Ludina koji su pretvorili derutnu zgradu u impresivno izdanje za daljnji razvoj mladih poduzetnika.

Tijek projektnih aktivnosti i usluga koje će biti dostupne u Poduzetničkom inkubatoru predstavili su voditelj projekta Mišel Novosel i direktor Razvojne agencije Mrav Tomislav Kojundžić.

Cilj projekta je razvoj nove i jedinstvene potporne poduzetničke infrastrukture koja će pružati usluge za razvoj i unapređenje poslovanja malih i srednjih tvrtki na području Grada Kutine i Moslavine.

PUNK će nuditi usluge najma poslovnog prostora opremljenog IT opremom i uredskim namještajem, najma coworking prostora, maketarnica, skype soba i najma prostora za izložbe, radionice, skupove, konferencije i sastanke. Također će biti omogućeno korištenje suvremenih oblika komunikacije te  različita savjetovanja i edukacije  na teme kao što su financije i knjigovodstvo, EU fondovi, pravo, ljudski resursi, komercijalizacija i inovacije. Navedeni sadržaji bit će dostupni svim korisnicima inkubatora, ali i vanjskim obrtnicima kako bi im se omogućio poslovni prostor prilagođen njihovim interesima i namijenjen razvoju inovativnosti i poduzetništva.

Završna konferencija projekta zaključena je obilaskom novouređenog prostora Poduzetničkog inkubatora PUNK.



Stranica