Ministar Darko Horvat na svečanom obilježavanju 50 godina Petrokemije

Slika /arhiva_gospodarstvo/public/galerija/petrokemija horvat2.jpg

 

U Kutini je obilježeno pola stoljeća poslovanja Petrokemije d.d. koja je pod sloganom „Krećemo u drugi krug“ svečano obilježila svojih prvih 50 godina postojanja i 50 milijuna tona proizvedenih mineralnih gnojiva. Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat sudjelovao je na svečanoj obljetnici uz predsjednika Vlade Andreja Plenkovića, sisačko-moslavačkog župana Ivu Žinića, predsjednika Uprave Petrokemije Đuru Popijača i mnogobrojne uvažene goste.

Tom je prigodom predsjednik Vlade Andrej Plenković poslao poruku čvrste opredijeljenosti za ekonomsku budućnost tvornice, radna mjesta i proizvodnju, naglasivši da je Vlada u proteklom razdoblju, kada god je bilo riječi o Petrokemiji, podržala napore za izradu kvalitetnog programa restrukturiranja, u svom odlučnom nastojanju da podupre oporavak hrvatske industrije.

Pohvalivši napore koje su uložili gradonačelnik, župan, saborski zastupnici iz Sisačko-moslavačke županije, Uprava i Nadzorni odbor, predsjednik Vlade Plenković naglasio je kako je Vlada od prvog trenutka bila senzibilizirana za osjetljivost situacije i nužnost donošenja ključnih odluka.

“Podržat ćemo vas, ali isto tako je važno da partnerstva koja će se učiniti kroz proces dokapitalizacije moraju biti fer, održiva i moraju omogućiti da Petrokemija ne bude samo veliki potrošač i konzument plina u Hrvatskoj, nego da nastavi biti u top 5 hrvatskih izvoznika. To je cilj i ključ i Vlade, siguran sam i Uprave, i Nadzornog odbora, i svih vas radnika i zaposlenika Petrokemije”, kazao je predsjednik Vlade i dodao, “Ova priča treba unijeti optimizam u Kutinu i Sisačko-moslavačku županiju. Moramo osvijestiti mogućnost daljnje stope rasta, osobito kroz izvoz i povećanje industrijske proizvodnje. Tu vidim i vašu ulogu i vaš doprinos. Siguran sam da ćemo zajedničkim snagama ostvariti te rezultate i veću zaposlenost”.

Nakon svečanog programa, u Galeriji Muzeja Moslavine otvorena je izložba pod nazivom „50 godina Petrokemije Kutina“.

 



Stranica