Ministar Darko Horvat ugostio predstavnike vodećih japanskih tvrtki

Slika /arhiva_gospodarstvo/public/fotke javnost/Japan 06042018/naslovna nova.jpg

 

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, Veleposlanstvo Japana u Hrvatskoj te Regionalni ured JETRO-a (Japanske organizacije za vanjsku trgovinu) sa sjedištem u Beču, u suradnji s Agencijom za investicije i konkurentnost, Hrvatskom gospodarskom komorom i Udruženjem stranih ulagača u Hrvatskoj, organiziraju radni posjet predstavnika vodećih japanskih tvrtki Hrvatskoj od 4. do 6. lipnja 2018. Cilj je ove posjete istražiti poslovne mogućnosti za suradnju dviju zemalja.

Posjet japanske delegacije Republici Hrvatskoj započeo je predstavljanjem gospodarskog okruženja i investicijskog potencijala Republike Hrvatske a delegaciji predstavnika japanskih tvrtki uvodno su se obratili ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta, Darko Horvat te veleposlanik Japana u Republici Hrvatskoj, Nj. E. Keiji Takiguchi.

“Ono što je dobro je da u proteklih dvije godine raste izvoz hrvatskih proizvoda na prostor Japana”, istaknuo je tom prigodom ministar Horvat i dodao, “Moja je želja predstaviti Japancima Hrvatsku ne samo kao turističku destinaciju, već kao državu koja je u proteklih petnaestak godina investirala u razvoj poduzetničke infrastrukture, dati im jasnu sliku gdje ih i kakva infrastruktura čeka i upoznati ih s regijama Republike Hrvatske. Siguran sam da će se u ovakvom direktnom kontaktu između predstavnika realnog poduzetničkog sekora početi stvarati odnosi gdje će se u direktnom, business to business kontaktu razviti povjerenje”

Ispred japanske delegacije u posjet Hrvatskoj stigli su predstavnici tvrtki Mizuho Bank Europe N.V. Vienna Branch, Mizuho Bank, Ltd., Mitsubishi Corporation Belgrade Liaison Office, ITOCHU Corporation Hungary Kft., ITOCHU Corporation Belgrade Representative Office, ITOCHU Corporation Belgrade Representative Office, Mitsui & Co.Deutschland GmbH Hungarian Representative Office, KPMG Ceska Republika, s.r.o., Hino Motors Europe N.V.,  Yokogawa Europe, Kajima Europe Limited, Japan Tobacco International SA, DAIKIN EUROPE N.V., Daikin Central Europe te SUMITOMO ELECTRIC Hartmetall GmbH.

Tijekom radne posjete, delegacija predstavnika japanskih tvrtki posjetit će i neke od hrvatskih tvrtki – Končar D&ST, AD Plastik, Rimac Automobili, Yazaki Zagreb, Q Agency te tvrtku Genos Glyco.

 



Stranica