Ministar Dobrović: Zaštita izvora Krke je prioritet, a Veleučilište treba gradti na zdravim temeljima

Slika /NASLOVNE FOTOGRAFIJE I KORIŠTENI LOGOTIPOVI/content/58de5d3ca9369.jpg

Ministar zaštite okoliša i energetike Slaven Dobrović sastao se s gradonačelnikom Grada Knina Nikolom Blaževićem u čijoj je pratnji bila i bivša gradonačelnica Josipa Rimac.

Izaslanstvo grada, ministra je izvijestilo o statusu Veleučilišta "Marko Marulić" u Kninu s čijom se realizacijom kasni. Ministar je istaknuo da je potrebno poštivati propise i držati se procedura kako bi se taj prevažni projekt za Knin realizirao na zdravim temeljima i što prije.

Na sastanku je bilo riječi o statusu izvora Krke koji treba što prije zaštititi od onečišćenja, pri čemu je neophodno što prije pronaći i rješenje problema s uređajem za pročišćavanje otpadnih voda grada Knina. Izaslanstvo je ministra informiralo o stanju onečišćenja, tzv. Crne mrlje „DIV-lagune“ koje je potrebno što hitnije sanirati. Ministar Dobrović je istaknuo da je sanaciju potrebno uskladiti s Planom gospodarenja otpadom kako bi se mogla iskoristiti EU sredstva iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija te je pozvao izaslanstvo grada Knina na izradu projekta sanacije.

Vezano uz inicijativu za proglašenje Dinare parkom prirode, o čemu je također bilo riječi na sastanku, ministar Dobrović je naglasio da podržava inicijativu, no prije toga potrebno je riješiti odnose s MORH-om, a s obzirom na činjenicu da je riječ o prostoru koji je od posebnog interesa za obranu Republike Hrvatske. Također je naveo da je potrebno da Grad Knin službeno uputi Ministarstvu dopis kojim bi se pokrenuli odgovarajući postupci za daljnju realizaciju te inicijative.



Stranica