Najava konferencije „Tematska inovacijska vijeća – karika koja nedostaje“, Zagreb, 11. prosinca 2018.

Slika /arhiva_gospodarstvo/public/Tematska_Inovacijska_Vijeća.jpg

 

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta organizator je konferencije „Tematska inovacijska vijeća – karika koja nedostaje” koja će se održati u Preporodnoj dvorani palače Narodnog doma Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, Opatička ulica 18, Zagreb, 11. prosinca 2018. godine, s početkom u 8:45 sati.

Cilj konferencije je predstavljanje aktivnosti uspostave učinkovitog inovacijskog sustava Republike Hrvatske kroz uspostavu tematskih inovacijskih vijeća s naglaskom na povezivanje poslovnog sektora sa znanstveno-istraživačkom zajednicom u svrhu postizanja sinergijskog efekta potrebnog za unapređenje nacionalnog inovacijskog sustava.

Konferencija će se održati uz pokroviteljstvo Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, a u sklopu “Strateškog projekta za podršku uspostavi inovacijske mreže za industriju i tematskih inovacijskih platformi” koji provodi Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta u partnerstvu s  Hrvatskom gospodarskom komorom. Projekt je sufinanciran bespovratnim sredstvima iz europskih strukturnih i investicijskih fondova u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. Glavna svrha Projekta je stvoriti učinkovit i samoodrživ okvir za podršku i poticanje ulaganja privatnog sektora u istraživanje, razvoj i inovacije kao i podizanje svijesti o značaju istraživanja, razvoja i inovacija za rast i razvoj hrvatskog gospodarstva utemeljenog na znanju i izvrsnosti.

Na konferenciji je predviđeno obraćanje ministra gospodarstva, poduzetništva i obrta, g. Darka Horvata te sudjelovanje drugih predstavnika tijela javne vlasti, predstavnika poslovne i znanstveno-istraživačke zajednice, predstavnika Hrvatske gospodarske komore i Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, kao i svih ostalih dionika relevantnih za uspostavu učinkovitog nacionalnog inovacijskog sustava.



Stranica