Nastupni posjet veleposlanice Kraljevine Švedske u Republici Hrvatskoj, NJ. E. gđe Diane Helen Madunic

Slika /arhiva_gospodarstvo/public/ministar_veleposlanica Kraljevine Švedske 2.jpg

 

Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta, g. Darko Horvat sastao se s veleposlanicom Kraljevine Švedske u Republici Hrvatskoj, Nj.E. gđom Dianom Helen Madunic.

Sugovornici su istaknuli dobre i prijateljske odnose između dvije zemlje te želju za jačanjem suradnje na područjima od uzajamnog interesa. Veleposlanica je ministra Horvata upoznala sa otvaranjem Švedskog poslovnog kluba koji će djelovati kao kontaktna točka i zastupnik švedskog poslovanja u Hrvatskoj, ali i hrvatskog poslovanja u Švedskoj.

Ministar Horvat izrazio je zadovoljstvo činjenicom da u Hrvatskoj postoji švedska poslovna zajednica sa više od 50 tvrtki te naglasio da pored postojeće suradnje postoji još neiskorištenog prostora, posebno u građevinskoj industriji, obrambenoj industriji i IT sektoru. Također, naglasio je kako Hrvatska radi na stvaranju poticajnog zakonodavnog okvira koji će privući kvalitetne investitore, ne samo iz Švedske, nego i iz cijelog svijeta.

Završno, obje strane su se složile da će aktivno raditi na jačanju gospodarske suradnje kako bi povećale međusobnu trgovinsku razmjenu.



Stranica