Obilježen Dan Općine Krapinske Toplice

Slika /arhiva_gospodarstvo/public/downloaded/Krapinske Toplice naslovna.jpg

Državni tajnik Mario Antonić danas je u Krapinskim Toplicama, kao izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske, sudjelovao na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Krapinske Toplice povodom obilježavanja Dana Općine.

Svečanu sjednicu otvorio je predsjednik Općinskog vijeća Zvonko Očić, a okupljenima su se kratkim govorima obratili i načelnik Općine Krapinske Toplice Ernest Svažić, načelnik Policijske uprave Krapinsko – zagorske Darko Car, gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović, župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar te državni tajnik Mario Antonić.

Državni tajnik Mario Antonić pozdravio je prisutne u ime predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića, u ime ministra gospodarstva, poduzetništva i obrta Darka Horvata i suradnika iz Ministarstva te u svoje osobno ime i čestitao Dan Općine stanovnicima Krapinskih Toplica. „Rezultati i brojčani pokazatelji rada Vlade Republike Hrvatske pokazuju da je Republika Hrvatska stabilna zemlja, stabilnog gospodarskog rasta sa smanjenim javnim dugom, s investicijskim kreditnim rejtingom, s jakom međunarodnom ulogom u Europskoj uniji, ali i globalno. Kroz ciljane kvalitetne investicije, prije svega razvojno – istraživačke i inovativne projekte, vjerujemo kako ćemo u narednim godinama ostvariti dodatan rast na ljestvici razvijenosti Europske unije te omogućiti otvaranje radnih mjesta s visokom dodanom vrijendošću, čime se postiže osnova za bolje plaće zaposlenima i ostvarivanje egzistencije u Republici Hrvatskoj“, naglasio je državni tajnik Antonić te izrazio zadovoljstvo izvrsnim rezultatima realiziranih projekata na području Krapinskih Toplica i pohvalio suradnju državne vlasti i lokalne zajednice. Osvrnuo se i na veliki interes kineskih investitora zainteresiranih za ulaganja.

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta 15. srpnja objavilo je novi natječaj za male i srednje poduzetnike . Riječ je o inovacijama u S3 područjima, a to su zdravlje i kvaliteta života, hrana i bioekonomija, promet i mobilnost, energija i okoliš te sigurnost. Siguran sam da će mnoge tvrtke s ovog područja pronaći nešto za sebe u tom natječaju i pokušati aplicirati za dodjelu sredstava za realizaciju svojih inovativnih projekata“, dodao je državni tajnik.

Na svečanoj sjednici uručena su i priznanja zaslužnim pojedincima.



Stranica