Održan Hrvatsko – kineski (Zhejiang) poslovni forum

Slika /arhiva_gospodarstvo/public/dt Antonić Hrvatsko kineski forum naslovna.jpg

Državni tajnik Mario Antonić sudjelovao je na Hrvatsko-kineskom (Zhejiang) poslovnom forumu održanom u okviru Inicijative “Belt and Road”. U zajedničkoj organizaciji Hrvatske gospodarske komore i Odjela za trgovinu Zhejiang, Forum je posvećen promociji gospodarske i trgovinske suradnje i komunikacije između hrvatskih i kineskih poduzetnika, osobito onih iz provincije Zhejiang.

Državni tajnik Antonić u svom govoru je istaknuo kako je ovaj Forum prilika za razvoj novih projekata, izgradnju partnerstva i razmjenu inovativnih ideja.

Također, naglasio je veliki interes koji su hrvatske tvrtke pokazale za izvoz poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda, primjerice mesa, mliječnih proizvoda, sardina te izvoz kože.

Poseban naglasak državni tajnik Antonić stavio je na investicije, istaknuvši kako su upravo one ključne za otvaranje novih mogućnosti suradnje i razvoj novih projekata, kao što su ulaganja u brodogradilišta, revitalizacija pomorske luke Rijeka, razvoj željezničke infrastrukture te područje turizma.

Državni tajnik Antonić također je istaknuo i široki potencijal za suradnju koji Republika Hrvatska vidi u okviru Inicijative Kina+16 s ciljem intenziviranja razvoja malog i srednjeg poduzetništva.

U okviru Inicijative Kina+16 Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta nositelj je Koordinacijskog mehanizma za malo i srednje poduzetništvo.



Stranica