Osigurana sredstva za projekt „Sanacija i zatvaranje odlagališta neopasnog otpada Čret“

Ukupna vrijednost sanacije odlagališta Čret je 17.488.025,75 kn, a veći dio, odnosno 13,3 milijuna kuna, osiguran je u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.

Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „Sanacija i zatvaranje odlagališta neopasnog otpada Čret“ u ponedjeljak su potpisali ministar zaštite okoliša i energetike dr. sc. Tomislav Ćorić i gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač.

Realizacijom ovoga projekta odlagalište će se sanirati i zatvoriti čime će se značajno povećati kvaliteta života u ovom dijelu Hrvatske, naglasio je ministar Ćorić. "Grad Novi Marof prepoznao je naša nastojanja da tijekom 2018. godine učinimo sve u kreiranju infrastrukture za učinkovito gospodarenje otpadom", rekao je.

Ukupna vrijednost sanacije odlagališta Čret je 17.488.025,75 kn, a veći dio, odnosno13,3 milijuna kuna, osiguran je u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.- 2020. Preostali dio, po riječima novomarofskoga gradonačelnika Jenkača, osigurat će Grad i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. U 55 godina, na tom je odlagalištu odloženo 184.000 m³ otpada“, rekao je te naglasio kako se samo odlagalište nalazi tek 500 metara zračne linije od samog centra grada.

Rok za završetak radova na sanaciji odlagališta otpada Čret u Novom Marofu je godinu dana.



Priopćenja za javnost | EU