Pomoćnica Ivana Soić u Ivancu na Poslovnom uzletu

Slika /arhiva_gospodarstvo/public/downloaded/Poslovni uzlet Ivanec 3.jpg

Pomoćnica ministra Ivana Soić sudjelovala je danas u Ivancu na konferenciji Poslovni uzlet 2019 u organizaciji Poslovnog dnevnika.

U uvodnom obraćanju pomoćnica Soić istaknula je kako je cilj Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta poduzetnicima olakšati poslovanje te im uvijek biti na usluzi. S obzirom da je ove godine glavna tema Konferencije digitalizacija i parafiskalni nameti pomoćnica Soić je naglasila „ Digitalizaciju danas moramo prihvatiti i ugraditi kako bi gospodarstvenici putem raznih platformi i aplikacija što lakše i brže poslovali.“ Također, pomoćnica je napomenula kako e-račun u poslovanju postaje obveza te navela niza akcija i aktivnosti koje je Ministarstvo gospodarstva , poduzetništva i obrta provelo i provodi kako bi i građane i gospodarstvenika educiralo o svim novinama u hrvatskom sustavu.

Gradonačelnik Grada Ivanca Milorad Batinić na samom početku je istaknuo kako poduzetnicima pristupa kao partnerima te da je to formula za uspjeh. „Sve lokalne samouprave U Republici Hrvatskoj žele i mogu doprinijeti razvoju, no morate biti uporni i ustrajni. Funkcioniramo po modelu partnerstva, od regulatornog okvira do lokalne samouprave. Povratna reakcija poduzetnika i potencijalnih investitora bila je pozitiva“ istaknuo je gradonačelnik Batinić.

 

Nakon uvodnog govora direktorica Poslovne zone Ivanec, Lana Labaš održala je prezentaciju na temu brownfield investicija na području Grada Ivanca.

Sudionici zanimljive panel diskusije pod nazivom „ U fokusu poduzetnika: problematika parafiskalnih nameta i e-poslovanje zaključili su kako je digitalizacija nužna te da bez nje možemo biti samo loši konkurenti.

Maja Radišić Žuvanić, voditeljica Službe za digitalno gospodarstvo u Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta napomenula je kako postoji CEF Telecom, europski fond koji u financijskoj omotnici ima milijardu eura za sve države članice koje žele digitalizirati svoje poslovne procese dok je Jasminka Barić, voditeljica Službe za unapređenje poslovne klime upoznala sudionika Konferencije s postojanjem portala Boljipropisi.hr na kojem postoji obrazac putem kojeg se može prijaviti prijedlog za administrativno rasterećenje i smanjenje birokracije.

 



Stranica