Pomoćnik ministra Zvonimir Novak na Međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu

Slika /arhiva_gospodarstvo/public/galerija/Sankt Peterburg.jpg

 

Pomoćnik ministra Zvonimir Novak sudjeluje na Međunarodnom ekonomskom forumu koji se od 24. do 26. svibnja održava u Sankt Peterburgu.

Na marginama Foruma pomoćnik Novak sastao se s Mikhailom Anisimovim, supredsjedateljem Radne skupine za trgovinsko-gospodarsku suradnju koja radi u okviru Međuvladine hrvatsko-ruske komisije za gospodarsku i znanstveno-tehničku suradnju. Sugovornici su razmijenili mišljenja o trenutnim aktivnostima u okviru Međuvladine komisije kao i o suradnji između Hrvatske i Rusije na tržištima trećih zemalja. Razgovarali su i o gospodarskoj suradnji s naglaskom na potrebe intenziviranja iste.

Ovogodišnji Međunarodni ekonomski forum u Sankt Peterburgu održava se pod geslom "Izgradnja ekonomije povjerenja". Na Forumu sudjeluje oko 15 000 predstavnika iz više od 100 zemalja. Forum su otvorili guverner Sankt Peterburga Georgy Poltavchenko i ministar financija Anton Siluanov. Drugi dan Foruma je održano je i svečano plenarno zasjedanje s predsjednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom, francuskim predsjednikom Emanuelom Macronom,  premijerom Japana Shinzo Abeom i izvršnom direktoricom MMF-a Christine Lagarde. 

Podsjetimo, cilj Međunarodnog ekonomskog foruma je omogućiti platformu za rasprave o globalnim izazovima s kojima se suočava globalno gospodarstvo.



Stranica