Sastanak ministra Horvata s veleposlanikom Republike Indije u Republici Hrvatskoj, NJ.E.g. Sandeep Kumarom

Slika /arhiva_gospodarstvo/public/Ministar Horvat i vlp Indije 2.jpg

 

Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta g. Darko Horvat sastao se danas s veleposlanikom Republike Indije u Republici Hrvatskoj, NJ.E.g. Sandeep Kumarom.

Sugovornici su istaknuli dobre i prijateljske odnose između dvije zemlje, ujedno naglasivši kako postoji znatan potencijal jačanja gospodarske suradnje u brojnim područjima, posebno u IT sektoru i energetici.

Veleposlanik Kumar je posebno istaknuo investiciju multinacionalne kompanije ACG Worldvide, čije je sjedište u Indiji, a koja u sastavu ima i tvrtku ACG Lukaps d.o.o. u Ludbregu. Ministar Horvat izrazio je zadovoljstvo što postoje uspješne suradnje hrvatskih i indijskih tvrtki te naglasio kako Republika Hrvatska radi na administrativnoj platformi koja će omogućiti da takvih investicija bude što više te da one bude brže i jednostavnije za investitore.

Obje strane su se složile kako je potrebno uvjeriti privatni i realni sektor da su ulaganja u Republiku Hrvatsku i Indiju sigurna i da postoji pozitivno poduzetničko okruženje u koje vrijedi investirati.

Veleposlanik Kumar izrazio je zadovoljstvo suradnjom sa Ministarstvom gospodarstva, poduzetništva i obrta te je pozvao ministra Horvata u posjet Indiji.

Završno, obje strane su zaključile da će aktivno raditi na jačanju gospodarske suradnje kako bi povećale međusobnu trgovinsku razmjenu.



Stranica