Sastanak s udrugama vezano uz aktivnost na rješavanju problema onečišćenja zraka u Slavonskom Brodu

Slika /NASLOVNE FOTOGRAFIJE I KORIŠTENI LOGOTIPOVI/content/588b6d5ac2433.jpg

Predstavnici Ministarstva zaštite okoliša i energetike, Ministarstva vanjskih i europskih poslova te udruga Eko-Integral i Građanska inicijativa za čisti zrak iz Slavonskog Broda danas su održali sastanak na kojemu su iznesene informacije o aktivnostima koje se poduzimaju s ciljem rješavanja problema onečišćenja zraka u Slavonskom Brodu.

Državni tajnik u Ministarstvu zaštite okoliša i energetike Ante Čikotić predstavnicima udruga naveo je kako Ministarstvo usko surađuje sa svim nadležnim institucijama i nacionalnim energetskim kompanijama te je utvrđen plan za rješavanje problema. Interes Hrvatske je, naglasio je Čikotić, plinofikacija i modernizacija Rafinerije nafte Brod u BiH, koja je dominantan izvor onečišćenja zraka. Hrvatska je spremna financirati plinovod i osigurati priključak na plin Bosni i Hercegovini, a ključno je, ističe, da struka da odgovor koji je najbrži i optimalan način da se to realizira. Čikotić je naglasio da je plinofikacija i razvojna prilika za BiH.

Državni tajnik Čikotić izrazio je zadovoljstvo suradnjom s nevladinim organizacijama iz Slavonskog Broda istaknuvši kako je bitno proaktivno djelovanje na svim razinama.

Predstavnici nevladinih organizacija pozdravili su aktivnosti koje se poduzimaju. Najavili su kako među sljedećim koracima koje će poduzimati planiraju podizanje sudskih tužbi protiv Rafinerije nafte Brod i BiH zbog ugrožavanja zdravlja stanovnika Slavonskog Broda.



Stranica