U Parku prirode Kopački rit realiziraju se značajni projekti

Slika /NASLOVNE FOTOGRAFIJE I KORIŠTENI LOGOTIPOVI/content/58d3c7e7bae42.JPG

Ministar zaštite okoliša i energetike Slaven Dobrović sa suradnicima Igorom Kreitmeyerom, pomoćnikom ministra za zaštitu prirode, i Mariom Josićem, voditeljem Projekta integracije u EU Natura 2000, posjetio je Park prirode Kopački rit.

Ravnatelj Parka Damir Opačić upoznao je ministra i suradnike s trenutnim aktivnostima u Parku. Park je u proteklih nekoliko godina realizirao velike kapitalne projekte financirane iz sredstava EU fondova, Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, NIP-a, Ministarstva turizma i UNDP-a.

Ulaganja se ponajprije odnose na obnovu i proširenje Prijemnog centra u Kopačevu, koji je bogatiji za novu zgradu recepcije, zanimljivu i modernu multimedijalnu izložbu o flori i fauni Parka, otvoreni višenamjenski paviljon, dječje igralište kao i već poznatu i omiljenu, drvenu Šetnicu bijelog lopoča preko jezera Mali Sakadaš u dužini 2550 metara.

U procesu izgradnje je još jedan brod za posjetitelje na elektro pogon čije se porinuće očekuje u svibnju ove godine.

Park je prošle godine zabilježio rekordno povećanje broja posjetitelja, što je najbolji pokazatelj da su ulaganja u infrastrukturu bitno obogatila ponudu Parka i da su posjetitelji to prepoznali.  

U sljedećim mjesecima očekuje se prihvaćanje financiranja još 2 kapitalna projekta iz EU fondova i to Prezentacijsko edukacijski centar Tikveš i Pristanište na jezeru Veliki Sakadaš.    

Ministar je izrazio zadovoljstvo postignutim kao i velikim potencijalom koji ima Kopački rit. U obilasku, ministar se susreo sa zaposlenicima Parka, a potom u pratnji djelatnika Službe čuvara prirode obišao i najvrjedniji dio Parka, Posebni zoološki rezervat.



Stranica