Objavljeni pobjednici poziva WiFi4EU

Slika /arhiva_gospodarstvo/public/WIFI4EU.png

Objavljeni su pobjednici poziva WiFi4EU - 2.800 općina koje su osvojile WiFi4EU vaučer.

One općine, koje ovoga puta nisu osvojile vaučer za sufinanciranje, mogu se prijaviti na sljedeće pozive za sufinanciranje.

Drugi poziv objavit će se početkom 2019. godine.

Prvi WiFi4EU poziv za podnošenje projektnih prijedloga održan je od 7. do 9. studenoga 2018. godine, na koji se prijavilo više od 13.000 općina iz cijele Europe.

Nakon procjene prijavljenih projektnih prijedloga, Izvršna agencija za inovacije i mreže (INEA), kao agencija Komisije zadužena za provedbu WiFi4EU, objavila je popis pobjedničkih općina.

Predmetni poziv imao je proračun od 42 milijuna eura, a odabranih 2.800 općina će primiti vaučere u vrijednosti od 15.000 eura za postavljanje Wi-Fi  hotspotova u javnim prostorima. Dobitne općine sada su pozvane putem WiFi4EU Portala potpisšu Ugovore o darovnicama (Grant Agreements) s Europskom komisijom odnosno INEA-om.

Poziv se temeljio na principu "Tko se prvi prijavi – dobit će", a sve države članice ipak su imale zajamčenih najmanje 15 vaučera (pod uvjetom da su imale dovoljan broj podnositelja projektnih prijedloga), a najviše 224 vaučera.

Hrvatske općine dobile su maksimalan broj vaučera odnosno 224 općine su već u prvom pozivu dobile vaučere za sufinanciranje Wi-Fi  hotspotova u svojim javnim prostorima.

Popis općina dostupan je i na sljedećem linku:

https://ec.europa.eu/digital-single-market/en/news/winners-wifi4eu-call-announced

 



Stranica