Održana 5. sjednica Nacionalnog inovacijskog vijeća

Slika /arhiva_gospodarstvo/public/downloaded/DSC_0016.JPG


U Ministarstvu znanosti i obrazovanja održana je 20. rujna 2019. godine 5. sjednica Nacionalnog inovacijskog vijeća (NIV). NIV je strateško tijelo za koordinaciju provedbe Strategije pametne specijalizacije (S3) za razdoblje od 2016. – 2020. godine, s ciljem učinkovitijeg korištenja potencijala za istraživanje, razvoj i inovacije.

U modelu rotirajućeg predsjedanja, NIV-om supredsjedaju ministrica znanosti i obrazovanja i ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta.

Na održanoj sjednici predstavljene su prilike koje otvaraju partnerstva i misije u okviru Okvirnog programa EU za istraživanje i inovacije. Članovi NIV-a, kao i uzvanici iz drugih ministarstava upoznati su sa mogućnostima koje se nude u sljedećem financijskom razdoblju  za povezivanje znanstvenih institucija i poslovnog sektora te državnih institucija kroz partnerstva i misije.

Savjetodavno tijelo za NIV je Inovacijsko vijeće za industriju Republike Hrvatske koje je nadležno za provedbu Strategije poticanja inovacija.

Članovi NIV-a su i na ovoj sjednici dobili redovni izvještaj o radu vijeća za industriju te ovaj put i izvještaj o provedbi Strategije poticanja inovacija.

 

Uz navedene teme, zbog izričite važnosti, na dnevni red je dodano i glasovanje o slanju Zaključka Nacionalnog inovacijskog vijeća Vladi Republike Hrvatske i hrvatskim predstavnicima u Europskom parlamentu. Zaključak bi ukazao na stav NIV-a o davanju važnosti području obrazovanja i istraživanja. Na sjednici je jednoglasno podržan prijedlog slanja Zaključka.



Stranica