Svečano obilježen Svjetski dan poduzetnica

Slika /arhiva_gospodarstvo/public/downloaded/Svj dan poduzetnica.jpg

U organizaciji Ženskog poduzetničkog centra, a pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, jučer je u Velikoj dvorani Hrvatskog novinarskog doma svečano obilježen Svjetski dan poduzetnica. U sklopu obilježavanja Svjetskog dana poduzetnica održana je i promocija knjige “Što donosi sutra?”, prvog futurističkog vodiča za poduzetništvo jugoistočne Europe, autorice Sanele Dropulić. Kao izaslanica predsjednice Republike Hrvatske svečanom događanju prisustvovala je prof. dr. sc. Dubravka Sinčić Ćorić. Ispred Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta okupljene je srdačno pozdravila pomoćnica ministra Ana Mandac.

 

“Upravo u naslovu knjige “Što donosi sutra?”, autorice Sanele Dropulić je pitanje koje sama sebi, a vjerujem i sve žene koje kroče već tradicionalno utabanim, muškim putevima, svakodnevno postavljaju. Kako ostati i opstati? Kako ne odustati kada je teško? Kako i od koga tražiti podršku ili pomoć? Sve su to razumljiva, svakodnevna pitanja koje si sve mi postavljamo. Zahvaljujući svemu onome što su generacije žena napravile prije nas i za nas, nama je danas lakše. Zahvaljujući svemu onome što društvo danas pepoznaje kao vrijednosti, možemo otići puno dalje nego generacije naših majki i baka”, istaknula je pomoćnica ministra Ana Mandac.

 

“Osobno radim u timu kojeg pretežito čine žene. Zajedno s njima osmišljavam i provodim projekte usmjerene na jačanje poduzetništva, čiji važan i neizostavan dio čini poduzetništvo žena. Upravo je u tijeku projekt na koji sam izrazito ponosna pod imenom Promocija poduzetništva kojim se, između ostalog, promovira i provodi niz aktivnosti usmjerenih upravo na jačanje ženskog poduzetništva. Vjerujem da ćemo tako pokrenuti još jedan mali kotačić promjene započet davno, davno prije rođenja svih nas ovdje prisutnih, ali neizostavan za sve one žene koje tek počinju razmišljati o uključivanju u svijet poduzetništva i kojima trebamo svi skupa dati podršku kako bi se na taj korak i odlučile”, naglasila je pomoćnica ministra.

 

Pomoćnica ministra Mandac zaželjela je okupljenim poduzetnicama uspjeh na putu kojim hrabro koračaju, snagu da ne posustanu te hrabrost da potraže podršku kada se suoče s izazovima.



Stranica